QUERKY

Flavours of Peru

4 januari 2017, nog steeds in Cuzco.

Cuzco en Peru in het algemeen bevalt ons wel. Roel schreef al eens over de gastronomische fusion en verder op reis in Peru raakten we daar ook echt door gebiologeerd. We blijven Bourgondiërs.

In Cuzco kregen we de kans om op kookles te gaan bij een echte chef, Javier.

De kookles begint met een bezoek aan San Pedro, de grootste mercado van Cuzco en gebouwd door Gustav Eifel of all people. Een heel indrukwekkend schouwspel van groenten, fruit, kruiden, vlees en souvenirs – als een kleurrijke wirwar onder de stalen constructie. Javier leidt ons met vaste tred en we proeven, ruiken en wegen onze ingrediënten.

We kiezen zelf de menu en die wordt – weinig verwonderlijk – ingezet met pisco sour. Naast limoen, suiker, pisco en eiwit kochten we ook de echte bitters uit de amazone die het een échte peruvian pisco sour maken. Shake shaky shake it en klaar!

Het voorgerecht wordt quinoa soep. Qua smaken vrij basis maar leerrijk om andere toepassingen van de superfood te leren kennen. Over naar het echte werk: aji de gallina of vrij vertaald haantje in gele pepersaus. We kijken verwonderd toe als alle ingrediënten voor de saus in de blender verdwijnen voor ze worden doorgekookt. Gele pepers, melk, ui, look, crackers, kruiden,… en een overdosis pinda’s! Het resultaat mag er wezen:

De volgende weken in Peru proeven we nog honderduit van de fusion.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *