QUERKY

Santa Cruz & Isla Isabela


GALAPAGOS

Iedereen die beweert dat het te duur of te moeilijk is om naar Galapagos te geraken liegt.

De vlucht vanuit Quito kost niet meer dan eentje naar Cuzco. Wat je wel meteen betaalt is 100 $ taksen. Daar tegenover staat dat je op de eilanden alle musea/interpretation/breeding centers gratis binnen kan.

We vliegen op Baltra/Santa Cruz. Op het eerste zicht een eiland als een ander. Chill island life, veel bootjes en veel toeristen.

De hostels en restaurantjes boomen. We checken in en kijken eens beter rond. Langs de weg grazen reuze schildpadden. Eerst zie je eentje en ben je verbaasd. Bij de tiende denk je alleen, ach die is nog klein! (=kleiner dan 1m)

Op aanraden van onze hospedaje nemen we de aquataxi naar las grietas. Blijkt een wondermooie lagune tussen hoge lavarotsen! De Galapagos zijn dan ook ontstaan door enorme vulkanische activiteit die op vandaag de westeilanden verder vormgeeft.

Als we van de aquataxi stappen beseffen we voor de tweede keer dat dit geen gewoon eiland is… onder de pier zwemmen kleine white tip sharks en op de pier chillen grote pelikanen…

Dag 2 op Santa Cruz ondernemen we een wandeling naar Tortuga Bay. Een uurtje door de Mangrove en we komen op een adembenemend mooi strand. Het wordt Galapagos style als de eerste marine Iguana ons voorbijsteekt. Die eerste is een verrassing en Roel volgt hem voor een goeie foto. Als ze later over onze handdoek spurten bleek dat wat overbodig…

Mr. Iguana


Dag 3 op Galapagos en we nemen de Ferry (30$) naar Isla Isabela. De eerste dikke spek (=zeehond) wacht ons op! Isla Isabela is ook bewoond maar slechts voor een mini deel. De rest is nationaal park en dat voel je meteen. De wegen zijn zand en bijna alle vervoer gebeurt hier per fiets. Do as locals do is Roel zijn motto dus we huren fietsen en gaan op verkenning. We fietsen langs de kust en een heel aantal uitzichtpunten. De eindhalte is muro las grimas (wall of tears), een overblijfsel van 1 van de strafkolonies die vroeger waren gevestigd op het eiland.

Isabela by bike

Iedereen kan ook maar beter halt houden bij iguana crossing…

iguana crossing

We sluiten de dag af met een cocktail bij casa rosada en ons beste maal tot nu toe. Later zegt een local ons dat we toevallig het beste restaurant van heel Galapagos zijn binnengestapt (De Coco surf) waar zelfs Harrison Ford onlangs werd gespot. Niet te zien aan de buitenkant of aan de prijs maar toegegeven, het was een klasse apart.

Dag 4 met opnieuw een sportieve uitdaging: de beklimming van de actieve vulkaan siërra negra. Het moet met een gids gebeuren dus we sluiten ons aan bij een groepje toeristen. Gelukkig zijn ze sympathiek en fit! Naast een kunstenares uit Luik ontmoeten we twee nieuw Zeelandse vriendinnen die in de tegenovergestelde richting reizen als ons. Roel haalt als betrouwbare reisleider elk stukje advies naar boven.

De top schetst een nieuw maar even adembenemend zicht op de krater, op isla isabela en omliggende eilanden. We wanen ons eerst op de maan, dan in het paradijs en vervolgens aan het begin der tijden.

Krater

 

Isabela

 

 

 

Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *